Min opdagelse af de 22 stammeformer er for emnet

hvad Michael Ventris stavelses gitter var for linear-B

 

 Det var i 1984, at jeg indså, at mine studier af Phaistos skiven havde ført til et afgørende gennembrud, idet mine 22 stammeformer afslørede en overalt nærværende elleve-delelighed. Ingen overbevisende fællesnævner var fundet forud af andre.

 Denne helt enkle opdagelse bør sidestilles med Michael Ventris berømte stavelsesgitter fra 1950, (der snart blev verificeret efter fund af 1000 nye linear-B indskrifter fra Pylos) selvom Phaistosskiven er en unik tavle, der tilmed er hermetisk lukket, j.v.f. Antikythera mekanismen¸- udefrakommende tandhjulsfragmenter frabedes!

 Efter en tænkepause vælger jeg at kontakte, nu afdøde, professor Kristian Jeppesen i foråret 1985, der havde delt sine overvejelser over emnet i en artikel i årsskriftet KUML, 1962. Under et improviseret møde viser det sig dog at mine ideer var ham en for stor mundfuld at sluge uforberedt.

 Lært af denne erfaring sender jeg efterfølgende en lille introduktion forud så modtageren kan være i enerum med min opdagelse før et møde

 Dernæst henvender jeg mig til en familie-bekendt, (en fjern slægtning?), professor Kirsten B. Hastrup, og efter et par dages betænkningstid sender hun mig et svar, hvor hun udtrykker begejstring for mulighederne i mine stammer, men hun overser ligeledes at de  22 stammeformer m.m., var et definitiv gennembrud. Mit dillema var at jeg måtte tilbageholde min omfangsrige merviden, idet sagen selvsagt var dybt alvorlig for mig. De 22 stammeformer er iøvrigt på en gang introducerende og konkluderende.

 I det danske nærområde var der opstået et populær arkæologiske tidsskrift benævnt Sfinx, hvis redaktør var universitets lektor og arkæolog Erik Hallager, som i mange år pendlede mellem Århus og Heraklion. Dette tidskrift havde i sin vorden, årgang 1977-78, en udmærket artikel med skivens to ansigter på midtersiderne skrevet af Ole D. Rughede, en historie interesseret landmand. Artiklen omhandler mulige læseretninger samt en for den tid realistisk tro på, at man snart ville tyde mytologiske (konge)navne i inskriptionen. Med denne artikel i mente tilsender jeg håbefuld min raport til Hallager. Efter et par måneders venten opsøger jeg historisk institut i Århus, og bliver henvist til et venteværelse med udstillede tidsskrifter som hos tandlægen. Til min rædsel opdager jeg, at min introduktion ligger og flyder der, tilgængeligt for enhver ambitiøs studerende at læse og memorer sig.

 Undervejs henvender jeg mig et par gange til andre potentielle udgivere, der henviser til en  matematik lektor Jens Høyrup (RUC), der havde udgivet artikler om babylonisk algebra. han indvilliger 'frivilligt' i at bringe mine ideer til udgivelse i 1986. Jeg skriver herefter en detaljeret rapport om min opdagelse, tilbage var at afvente en udgivelse. Hvilke intriger der derefter udspiller sig ved jeg intet om. -Omsider i 1988 strejkes der ikke længere på universitetstrykkeriet og et preprint bliver udgivet i 50 eksemplarer (der var taget tid nok til at et team af studerende kunne have undersøgt enhver sandsynlighed i mit arbejde til bunds). Høyrup udtaler efterfølgende at "de 22 stammer må have en betydning". - Efter 80 år var der nu endeligt fundet en indgang til denne hermetisk lukkede gåde, som ingen før havde kunnet hugge eller stikke i, husk løsninger kan ikke gradbøjes. Opfordret af Høyrup lod jeg mit preprint registrere på Harvard college library i Cambridge Mass.. Dette lille tryk bliver afgørende i historien om Faistos-skiven. 

 I 1988 sender jeg så denne udgivelse til de ovennævnte implicerede. Modtager et postkort, hvor professor Jeppesen, som ønsker mig oprigtigt tillykke, han skriver derefter nogle overvejelser om at bevise sine ideer. (mine ideer er bevist, de mangler blot at få den naturlige opmærksomhed og anerkendelse i et overbevisende tidskrift). -Den meget travle og alvorlige professor Hastrup er tavs. En anbefalet pakke til redaktør Erik Hallager bliver tilbagesendt overstemplet med et: adresat ubekendt (emballagen nu i glas og ramme) - Ak, hvordan kan en redaktør være så distræt ikke at få videresendt sin post ved fraflytning, -måske fordi han i mellemtiden var blevet assisterende professor.

 Jeg henvender mig også telefonisk til førnævnte årsskrift KUML og får den besked at årskriftet er ophørt, jeg sidder netop i dag med et fortløbende eksemplar fra 2012?

 Herefter skriver jeg hastigt en oversættelse til engelsk i 1989, den indeholder mit tilbageholdte mer-materiale, den minoiske kalender, m.m., og med RUC preprintet i baglommen går jeg i gang. Efter 10 forgæves år bliver "The Phaistos disc alias the Minoan calendar" omsider udgivet i Authorhouse, Indianapolis som print-on-demand (Jeg ville have foretrukket en traditionel udgivelse), og jeg får optaget en copyright på The library of Congress samme år, 2001.

 Desuden har jeg stadig min hjemmeside, som gennem årene er blevet set af 500.000 personer, men min e-mail adresse afspejler ikke denne virkelighed \IIII.Jeg afventer stadig omtale og anerkendelse for min kalender løsning.

Det første og eneste menneskelige svar jeg fik:

p.t. Cambridge, 27/2/88. Kære Ole Hagen. Mange tak for tilsendelsen af dit trykte arbejde om Faistosskiven! Det glæder mig for dig, at det blev færdigt, og jeg håber at dine ideer kan føre videre. Vigtigst er det vel, at emnet har appeleret til din nysgerrighed og moret dig. Jeg har selv en svaghed for det detektiviske, men er med årerne blevet mere og mere optaget af bestræbelsen på at "bevise" mine ideer, såvidt som det kan lade sig gøre. Med venlig hilsen og de bedste ønsker for dit videre arbejde. fra Kristian Jeppesen.

* The name of their editors? Now let me guess: Skink & Sfalx :´)

 

 https://www.youtube.com/watch?v=e-Yaz3tjbMc

http://web.gvdnet.dk/GVD002393/blueberry1.htm

Anmærkning: Postulatet, at stammerne er inskriptionens konklussion er ikke forkert, taget i betragtning 'den gnomoniske opstilling af stammetegnene', -med de fire hjørner i en firkant.

 

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.07 | 22:18

mængder

...
26.01 | 11:29

THE HIEROGLYPHIC TABLET FROM PHAISTOS

...
20.01 | 18:12

Vi er kristne organisation dannet for at hjælpe folk med behov for økonomisk hjælp. Så hvis du går igennem økonomiske vanskeligheder, eller hvis du har økonomisVi er kristne organisation dannet for at hjælpe folk med behov for økonomisk hjælp. Så hvis du

...
15.12 | 16:29

3% lånetilbud gælder nu for mere detaljer, vi tilbyder alle former for lån her blot ansøg nu: luthor2.corploanfirm@gmail.com

...
Du kan lide denne side